Atraskite skonių pasaulį
Su Roku Galvonu

Akimirkos iš stovyklos ,,Super šefas"

Ar žinojote, kad maisto gaminimas Jūsų vaikui leidžia lavinti savarankiškumą, kūrybingumą, komandinį darbą ir dar daug kitų asmeninių kompetencijų?

Edukacinėje maisto gaminimo stovykloje ,,Super Šefas” būtent tai ir darėme. Keliavome po pasaulio virtuves, susipažinome su tradiciniais patiekalais, kultūra. Atradome naujus skonius, žadinome smalsumą ir kūrybingumą.

Juk taip smagu gaminti ir atrasti naujus skonius, o dar smagiau visu tuo dailintis su stovyklos draugais.

Mūsų taip pat laukė valgių gaminimo, vizualaus patiekalų pateikimo meno, maisto technologijų, sveikos mitybos pagrindų mokymasis ir praktinis įgyvendinimas. Maistą gaminome specialiai stovyklai įrengtoje lauko virtuvėje.

Šioje stovykloje taip pat aktyviai leidome laisvalaikį bei žaidėme įvairius lauko žaidimus. Vakarais prie laužo, pasakojome istorijas ir svajojome.

Stovykla buvo kupina naujų pažinčių, kūrybos, žaidimų ir, žinoma, maisto gaminimo ir naujų skonių atradimų!

Didžiausias AČIŪ vaikams! Už tai, kad JŪS esate! Tokie vieninteliai ir nepakartojami! Kupini noro keliauti magišku skoniu pasauliu. Ačiū tėveliams už pasitikėjimą.

Tikime, kad ši stovykla paskatins jus kurti ir dar drąsiau siekti savo svajonių.

Iki kitų kartų, iki kitų skonių istorijų!

Stovykla Super šefas

Skaniausia vasaros stovykla!

Šią vasarą, autentiškame Krikštėnų dvare birželio 25 – liepos 1 d. ir liepos 16 - liepos 22 d., stovykloje ,,Super Šefas” nersime į magišką skonių pasaulį! Kartu su Lietuvos jauniausiu virtuvės šefu Roku Galvonu keliausime aplink pasaulį ir atrasime jo skonius. 

Stovyklos metu vaikai mokysis sveikos mitybos pagrindų ir patys gamins, pasitelkę gautas žinias kurs, improvizuos ir tarpusavyje dalinsis savo kūrybiniais skonių atradimais ir potyriais. Šioje stovykloje siekiame ne tik mokyti maisto gamybos, bet ir ugdyti kasdieninius įgūdžius, tokius kaip buities ir higienos žinių gilinimas, savarankiško apsitarnavimo bei verslumo skatinimas.

Profesionalūs virtuvės šefai, edukatoriai padės stovyklautojams sukurti nepamirštamus skonių prisiminimus bei sukurti originalias maisto variacijas, skatins būti aktyviais ir kūrybiškais. Paskutinę stovyklos dieną įvyks nuotaikinga šventė – tėvelius pakviesime į šventinius pietus, kuriuos pagamins patys vaikai.

Maisto gaminimo edukacijos

Padedami profesionalių virtuvės šefų vaikai kasdiena gamins skirtingų pasaulio virtuvių patiekalus. Susipažins skirtinga maisto gaminimo kultūra, pasitelkę gautas žinias kurs ir improvizuos ir tarpusavyje dalinsis savo kūrybiniais skonių atradimais.

Šioje stovykloje mokysimės ne tik maisto gamybos, bet ir ugdysime kasdieninius įgūdžius,tokius kaip buities ir higienos žinių gilinimas, verslumo skatinimas.

Veiklos

Putų šou, pilvaslydis, batutai, muilo burbulai, maudynės, filmų vakarai po žvaigždėtu dangumi, aktyvios veiklos gryname ore, istorijų vakarai prie laužo, varžybos ir orientaciniai žaidimai, edukaciniai ir kūrybiniai užsiėmimai ir daug kitų veiklų!

Kur ir kada?

I pamaina: birželio 25 – liepos 1 d. (7 dienos – 6 naktys);

II pamaina: liepos 16 - 22 d. (7 dienos - 6 naktys).

Autentiškame Krikštėnų dvare nersime į magišką skonių pasaulį! Kartu su Lietuvos jauniausiu virtuvės šefu Roku Galvonu keliausime aplink pasaulį ir atrasime jo skonius.

Ką veiksime?

  • Gaminsime daaaaug skanaus maisto, kursime ir atrasime naujus skonius;
  • Keliausime po pasaulio virtuves, susipažinsime su skirtingomis kultūromis;
  • Didžiąją dalį maisto gaminsime lauke, specialiai tam įrengtoje lauko virtuvėje;
  • Išmoksime ne tik skaniai pagaminti, bet ir gražiai ir estetiškai pateikti savo pagamintą maistą;
  • Ugdysime atsakingumą, komandinį darbą ir pareigingumą, kurie būtini super šefui;
  • Susipažinsime su sveikos mitybos principais;
  • Mokysimės verslumo pagrindų;
  • Diskutuosime, kaip siekti savo svajonių ir užsibrėžtų tikslų. Išgirsime Roko verslo įkūrimo istoriją ir jo patarimus;
  • Suksime galvas orientaciniuose žaidimuose;
  • Daug laiko praleisime gryname ore, žaisime aktyvius lauko žaidimus;
  • Šėlsime putų šou;
  • Žiūrėsime filmus po žvaigždėtu dangumi;
  • Lavinsime viešąjį kalbėjimą istorijų pasakojimuose vakarais prie laužo;
  • O svarbiausia draugausime, svajosime ir kursime.

Vieta

Krikštėnų dvaras, Beržų g. 3, 20240 Krikštėnai

Stovyklautojų amžius

8-14 m. 

Stovyklautojų skaičius

iki 35 vaikų

Stovyklos trukmė

7 dienos – 6 naktys

Stovyklos data

2023.06.25 – 2023.07.01 
VIETŲ NEBĖRA

2023.07.16 - 2023.07.22 
VIETŲ NEBĖRA

Stovyklos kaina

470 Eur

Nuolaidos

Stovykloje dalyvaujant keliems šeimos nariams ar draugams, taikoma po 5 % nuolaida nuo bendros stovyklos kainos

Draudimas

Mums kaip ir Jums svarbiausias Jūsų vaikų saugumas. Tačiau suprantame, kad gyvenime būna įvairiausių situacijų, tad kiekvieną stovyklos dalyvį apdrausime traumų draudimu.

Į STOVYKLOS KAINĄ ĮSKAIČIUOTA

  • Apgyvendinimas kambariuose;
  • Higienos reikmenys (rankšluosčiai, muilas, šampūnas);
  • Maitinimas;
  • Poilsio bei pramogų programa;
  • Draudimas nuo traumų.

MAITINIMAS

5 kartus per dieną.  

Maistas gaminamas Krikštėnų dvaro virėjų, patiekiamas šviežias ir skanus. Valgiaraštis sudarytas ir patvirtintas specialistų.

Mūsų tikslas

Sieksime ugdyti asmenines kompetencijas per maisto gaminimą.

 

Mūsų uždaviniai

Skatinti domėjimąsi maisto gaminimu

 

Supažindinti dalyvius su sveikos mitybos principais

 

Lavinti stovyklautojų kūrybiškumą ir komandinį darbą panaudojant maisto gaminimo metodus

 

Maisto degustacijos, skonių pažinimas, susipažinimas su pasaulio virtuvėmis

KOKIAS KOMPETENCIJAS DALYVIAI PATOBULINS?

Stovyklos metu vaikai prasmingai praleidžia laiką: skatinamas vaikų iniciatyvumas, kūrybingumas bei asmenybės ugdymosi kompetencijos. Remiantis sužinota informacija vaikai lavins saviraišką.

Įtraukiančios veiklos žadins vaikų smalsumą. Bus ugdoma socialinė bei pažintinė kompetencijos.

KOKIŲ REZULTATŲ PASIEKSIME?

Dalyvaudami šioje stovykloje vaikai sąmoningai perims žinias, skatinančias domėtis maisto gaminimu, supras sveikos mitybos svarbą. Gebės sau pasiruošti sveikus pusryčius, bei skanius pietus, pietų dėžutes mokyklai.

Gamindami patys vaikai ne tik tobulins savo įgūdžius maisto ruošime, bet ir ugdys tokias kompetencijas, kaip verslumas, iniciatyvumas, kūrybingumas.