Burnoje tirpstantis sultingas elnienos kepsnys

Elnienos kepsnys yra skani ir maistinga alternatyva tradiciniam jautienos kepsniui. Ši liesa ir kvapni mėsa gaunama iš elnių ir yra populiarus pasirinkimas medžiotojams ir tiems, kurie nori ieškoti naujų kulinarinių galimybių. Gaminant elnienos kepsnį svarbiausia užtikrinti, kad jis nebūtų perkeptas, nes tai gali sukelti kietą ir sausą mėsą. Tačiau taikydami tinkamus paruošimo ir gaminimo būdus galite sukurti sultingą ir sultingą elnienos kepsnį, kuris tikrai paliks įspūdį.

Pateikiu jums du marinavimo būdus​

1. Variantas

  • 400 g šviežios elnie­nos nugarinės
  • alyvuogių aliejaus
  • penkių grūdų pipirai
  • šiek tiek druskos

2. Variantas

  • 400 g šviežios elnie­nos nugarinės
  • 500 ml. balto sauso vyno
  • penkių grūdų pipirai
  • šakelė čiobrelio
  • šiek tiek druskos

Gaminimas: 1 variantas

Supjaustome elnieną vidutinio storumo kepsneliais. Apšlakstome kepsnelius alyvuogių aliejumi bei pipirais. Sudedame elnienos gabalėlius į gerai įkaitintą keptuvę (arba ant grilio) ir tik kepimo metu barstome druską, kepame iš abiejų pusių po 5 minutes. Kepimas yra kiekvieno steiko stebėjimas ir stenkitės pajusti mėsą ir stenkitė neperkepti mėsos kad ji neišsausėtu. Iškepus steiką leidžiame jam pailsėti keleta min.

Gaminimas: 2 variantas

Supjaustome elnieną vidutinio storumo kepsneliais. Ištriname kepsnelius pipirais ir čiobrelio šakelėmis. Tuomet užpilame baltą vyną ir paliekame vyne 12 val. Kepimas: sudedame elnienos gabalėlius į gerai įkaitintą keptuvę (arba ant grilio) ir tik kepimo metu barstome druską, kepame iš abiejų pusių po 5 minutes. Kepimas yra kiekvieno steiko stebėjimas ir stenkitės pajusti mėsą ir stenkitė neperkepti mėsos kad ji neišsausėtu. Iškepus steiką leidžiame jam pailsėti keleta min.

Patarimai

Patiekiame su savo norimu garnyru aš patiekiu su saldžiomis bulvėmis ir karštomis daržovėmis. Saldžią bulvę supjausčiau kubeliais ir iškepiau su truputėliu kumpio ar šoninės, karštas daržoves galima kepti orkaitėje, keptuvėje ar grilyje kaip jums patogiau apšlakstome aliejumi, truputėliu druskos ir mėgstamu žolelių mišiniu. Baigiant kepti steikui jei kepate keptuvėje galite uždėti truputėlį sviesto jis suteikia papildoma karamelizacija.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *